possun sisäfilettä ja herkkusieniä

  Elämän suuria mysteereitä on: kuinka tehdä asiat sekä helpoksi että samalla nauttia niistä. Yksi vinkki tähän on se, että antaa asioille aikaa. Kiire kun tuottaa vaan sutta ja sekundaa. Eli relaa ja anna aikaa, vaikkapa nyt tämän blogin hengessä ruuan valmistumiselle. Ja kas ajan antamisen myötä, sinulle ilmestyykin aikaa maata terdellä auringossa ja käydä saunassa ja sen sellaista....

  Täman päivän listalle päätyi iltaruuaksi klassinen karppiruoka: porsaan sisäfile herkkusienten kera. Hiilarit ja kuidut ja muut ateriaan kuulumattomat tulikin jo aiemmin nautittua, joten, tässä pystyttiin keskittymään vain yksinkertaisuuteen.

  Ja jos ruoka oli simppeliä, niin oli sen tekeminenkin. Ensin file putsattiin ja pantiin pannulle kera salvian lehtien. Väri pintaan, suola ja pippuri päälle ja sitten vaan uuniin. Pikkuisen vajaa sata astetta ja aikaa noin puolisentoista-pari tuntia. Ulos otettiin, kun mittari lähenteli seitsemääkymmentä. Tämän jälkeen naski sai levähtää folion alla sellaiset 7 minuuttia. Ja joo, kuva valehtelee; possu ei tod. ollut rosee :)

possua ja sieniä
  Vähän ennen possun ottamista ulos uunista, aloin paistamaan kokonaisia herkkusieniä. Mausteeksi näihin vain hivenen suolaa. Paistamisen puolivälissä lisäsin snadisti vettä pannulle ja peitin foliolla. Siellä ne sitten hautuivat hetkisen.

  Kun possu oli levännyt ja sienet alkoivat oleen valmiita, oli aika siivuttaa liha. Yhtään ainoaa pisaraa ei leikatessa tullut ulos. Kiitos hitaan kypsennyksen. Omaan annokseeni laitoin hieman ekstrapippuria sekä tryffeliöljyä. Sen verran oli hyvää, että kolmeen pekkaan (mä ja sudenpennut) syötiin kaikki. Ja mikä kuvaavinta, yhtään... siis yhtään poikkipuolista sanaa en kuullut. Kaikki oli aivan sikahyvää...

Peter

Kommentit