Karitsan karetta avotulella grillattuna

  Kuluneen kesän yksi onnistuneimmista herkuista oli avotulella grillattu karitsan kare. Ruoka oli niin hyvää, että taidan suoraan siirtyä asiaan ilman turhia ja muka-hauskoja tarinoita.

  Kareet ostettiin luonnollisesti marinoimattomina. Keittiössä homma aloitettiin niin, että päkä pääsi vajaaksi vuorokaudeksi marinaadiin, jossa oli runsaasti tuoretta rosmariinia, valkosipulia, oliiviöljyä ja jonkin verran mustapippuria. Ihan oikeasti, muuta ei tarvitse!! Syöntipäivänä liha sitten nostettiin noin tuntia ennen grillausta pöydälle lämpenemään. Valmiin lihan sisälämmöksi valittiin 55 astetta ja varmistimme asian käyttämällä perinteistä paistomittaria. Ylimääräiset marinaadit valutettiin pois ja kaveri pääsi grilliin rosmariininoksien kera.

  Grillaus toteutetiin siten, että ensin lammas oli lähempänä tulta kunnes sisälämpö nousi neljäänkymmeneen asteeseen. Tämän jälkeen kaveri nostetiin ylemmälle tasolle, jossa grillausta jatkettiin, kunnes mittari näytti 55 astetta. Tämän jälkeen lampaan päälle puristetiin sitruunamehua (olisko ollut about ½ mehukas sitruuna) ja rouhittiin pippuria. Leikkaamisen jälkeen laitoin sormisuolan ennen tarjoamista.  Lisukkeena meillä oli vesimelonisalaattia ja itse tehtyä tsatsikia. Hyvää tuli!

Karitsan karetta avotulella


  Kuten huomaatte, grilli itsessään oli todella kivikautinen. Silti, ilman mitään snobbailuja, safka oli erittäin hyvää. Ratkaisevassa asemassa tässä oli se, että käytössä oli kaksi tasoa; se kuumempi ja se miedompi. Eli viis ulkonäöstä, pääasia on että toimii!!

Grilli ja grillattavat *lärps!*

   Ruokajuomaksi valittiin Etelä-Afrikkalainen Allesverloren Cabernet Sauvignon. Toimi moitteetta!

Kelpo grilliviini - Allesverloren Cabernet Sauvignon 2010


- Peter

Kommentit

  1. Näyttääpä herkulliselta!Pitää varmaan kokeilla heti kun tulee tilaisuus!

    VastaaPoista
  2. Hei, joo hyvää tuo tosiaan oli ja valmistui melkein itsestään. Mitä vähän nuotiota joutui seuraamaan...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti