Lihakeitto

  Eräs kollega töksäytti kerran lounaspalsussa, että "meillä nyt vaan on tällästä ruokaa täällä meidän ravintolassa... kun sä sitä blogiakin pidät..". Juu, ainahan ja erityisesti arkena, mä syönkin piperrystä tai edes piperryksen yritystä....

  Mutta, vaikka ei piperrä, ei ruuan silti tarvitse olla a) pahaa, b) einestä tai c) molempia. Joskus se voi jopa olla erinomaista; reilua ja yksinkertaista kotiruokaa. Kuten meillä tänään. Sairaspäivän lounaaksi tarjoiltu lihakeitto paitsi maistui hyvältä, oli helppo tehdä. Aikaahan tää tosin hieman otti... mutta slow food is good food.


Häränhäntäkeitto

  Koko safkan juju on häntien hidas kypsentäminen uunissa. Sellaiset 9-10h 125 asteisessa uunissa oli aika jees. Liha irtosi luista mukavasti ja liemi oli mitä parhainta. Tää on mun yks lemppari talviruoka ja ainakin tänään sää suosi ruokaa. Lisäksi, häntien hinta hallissa on vain 7,90 €, eli kauheasti ei köyhtymään pääse...

-Peter

Häränhännistä tehty lihakeitto
800g häränhäntiä
3+1 isoa porkkanaa
1 peruna
1½ dl punaviiniä
yksikyntinen valkosipuli
timjamia
rosmariinia
laakerinlehteä
suolaa
pippuria

Ruskista hännät voissa. Lisää vettä, niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja kuori vaahto pois. Lisää punkku, valkosipuli, pippureita n. 10 kpl, laakerinlehti, yrtit ja puolitettu porkkana. Kiehauta uudelleen, jonka jälkeen 125 asteiseen uuniin noin 9-10 tunniksi.

Nosta lihat pois liemestä, poista luut. Siivilöi liemi, jota mulla oli jäänyt sellaiset 5dl. Hävitä kaikki siivilään jääneet yrtit ja kasvikset. Jäähdytä liemi, jonka jälkeen kuori rasva pois pinnalta.

Laita lihat kattilaan. Lisää lihaliemi ja n. 5dl vettä. Pilko porkkanat, keitä n. 5min ja lisää pilkottu peruna ja pari oksaa tuoretta timjamia. Keitä n. 10 min. Mausta suolalla ja syö.

Kommentit