Sinisimpukoita á la Peter

  Onko pyhäinhäväistys tuunata jo valmiiksi toimivaa ruokaa? Sinisimpukat viinissä on nimittäin itsessään aika jees, joten muutos jo hyvässä on helposti muutos huonompaan. Mutta, riskillä ne laivatkin seilaavat; ainakin amatöörikipparin luotsaamana. Näin myös minun keittiössäni, joten eikun kokeilemaan.

  Itse asiassa ihan täysin randomilla ei menty, sillä taustalla on jostain netin syövereistä löydetty resepti, jossa sinisimpukat saivat fenkolia kaveriksi. Tehtiin joskus tällä idealla pastaa, ja toimihan se! Kun kerran toimi pastan kanssa, toimisko se myös ilman? Hmm... piti testata.

  Ensi alkuun juttu lähti käyntiin fenkolin kuullottamisella. Eli kasvis siivuiksi ja pannuun kera oliiviöljyn, voinokareen, hunajan ja suolan. Sitten miedolla lämmöllä taajaan sekoittaen sellaiset parisenkymmentä minuuttia, jotta fenkolille tunnusomainen maku pyöristyy.

Fenkolit hunajan kera


  Fenkolien poristessa vieressä keitin simpukat. Pari-kolme desiä valkkaria kiehumaan valkosipulin kera. Kun viini kiehui, simpukat perään ja sellaiset 7min kannen alla. Tämän jälkeen kaadoin fenkolien päälle hieman kermaa ja lisäsin ne simpukoitten joukkoon. Päälle sitten tuoretta lehtipersiljaa.

Sinisimpukoita á la Peter

  Entä mitä sanoin ammatillinen raatimme? Selkeästi maku oli "aikuiseen makuun", eli liemi ei aiheuttanut sudenpennuissa menneen ajan hihkuntaa, vaikka uusi erikoisuus olikin imeä se lopuksi pillillä kitusiin. Itse sen sijaan pidin liemessä olevasta hennosta aniksen mausta (tulee siis siitä fenkolista). Eli omaan makuun tämä oli varsin passeli.

  Lientä muuten jäi sitten jonkin verran yli; sen käytin seuraavan päivän risottoon. Joka oli saadun palautteen mukaan erittäin hyvää, vaikka siinä ei sieniä ollutkaan....

- Peter

Kommentit