Blossa 14

  Tämä on kannanotto! Kannanotto kieltolain henkeen johtavaan typeryyttä vastaan. Kysyn, pyritäänkö kansalle opettamaan a) alkoholin käyttöä niin, että siitä voi nauttia ja että se tuottaa iloa ilman erityistä päihtymistarkoitusta vai b) että alkoholin käyttö ja käyttöön liittyvistä kokemuksista ja elämäntavasta puhuminen on tie fyysiseen, henkiseen ja moraaliseen tuhoon? Veikkaanpa näin lonkalta jälkimmäistä, sillä jälleen kerran holhousvimmainen yhteiskuntamme huolehtii siitä yksinkertaisesta kasvatustehtävästä, joka vanhempien kuuluu tehdä lastensa kanssa. Tällä kertaa taas viranomaiset pyrkivät kasvattamaan aikuisia luullen sen tuottavan hyvää hedelmää...

  Nyt päästää siihen jokaisen keskinkertaisen tai sen alapuolella olevien wannabe-bloggareiden märkään uneen liittyvään kysymykseen: mitä, jos joku huomaa tämänkin blogin? Minä kun kirjoitan väkijuomasta myyntihenkisesti ja juomisen iloja ylistäen. En tosin viskistä, koska en ole sitä useampaan vuoteen juonut, vaan Blossa-merkkisestä glögistä, tuota länsinaapurin lahjasta suomen viinanhimoisille juopoille. Tuleeko nyt tämän tehtyäni joku isoveljen kaltainen sanomaan soo-soo? Jos tulee, mitä sitten? Tuleeko selkään? Muilutetaanko minut Ruotsiin?

Blossa 14

  Sitten nyt lopulta se itse asia. Lyhyestä virsi kaunis. Virsi, joka kajahti ilmoille perjantai-iltana, antaen lupauksen ihastuttavasta loppuvuodesta. Blossan vuosikertaglögi 14 hyvää. Viime vuoden satsista en pitänyt, 12 vuoden valkoisesta yuzusta pidin paljonkin. Tämä vuosikerta oli sekä erinomaisen hyvin tehty, maultaan tasapainoinen ja laadukas, joka itsessään riittää tuomaan iltaan ison ripauksen luksusta. Glögi, joka ei kaipaa mitään seurakseen; ja se vasta on jotain se! Veikkaan, että tuote tulee loppumaan alkosta kesken.

  Hyvän maun lisäksi, hintaakin Blossalla toki on, vajaa 14€, mutta ainakin itsellä pullollinen riitti mainiosti kolmelle illalle. Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä on yksi niistä miellyttävimmistä syksyisistä perinteistä. Lapset nukkumaan, tilkka kuumaa Blossaa ja sohvannurkkaan kirjan kanssa. Huono elämä, jota suosittelen kaikille; oli lapsia/kirjoja tai sitten ei!!!

t, Peter

Kommentit