Viime perjantaina ei tullut laitettua itse ruokaa. Suuntasimme Tallinnaan, jossa on muuten erinomaisia ja meidän hintoihin verrattuna ihan edullisia ravintoloita. Ok, siellä syö toki muutamalla eurolla, mutta jos on valmis maksamaan vähän enemmän (ehkä vähän enemmän kuin mitä Rossossa), saa syödäkseen todella kauniisti esillepantua ja hyvää ruokaa.
Perjantaina menimme siis lautalla yli; keikutti niin että olin jo valmiiksi huonovointinen saavuttuamme satamaan. Se jäikin sitten ainoaksi huonovointisuudeksi, vaikka tavattoman myöhään ravintoloissa tulikin hengailtua.
Hotellin kautta torille bisselle, kuten kunnon turistit ainakin. Siitä sitten iltaa istumaan ravintola
Boccaan, joka ei suotta ole mainittu yhdeksi Viron parhaimmista ravintoloista. Jonkun brittiläisen julkaisun mukaan tämä paikka on jopa 50 maailman parhaan ravintolan joukossa. No niin tai näin, annokset olivat todella hyviä. Yksiä parhaista, joita olen syönyt. Tässä pari kuvaa todistusaineistoksi:
|
Helmikanaa |
|
Cointreaulla maustettua sitruunakakkua |
Ilta jatkui ja jatkui ja viimeinen etappi oli tohtorin toiveesta... yllätys yllätys... Labor-baari. Täällä drinksut tarjoillaan tiedeakatemian henkeen koeputkista ja Erlenmeyerpulloista. Selkee tiedemaailman juttu lienee myös se, että Gin tonicia tarjoiltiin melkein puolen litran saavissa... :D
|
Plasmaa ja GT:tä @ Labor-bar |
Lyhykäisen yön jälkeen lauantain lounas syötiin
Leib resto ja aed -ravintolassa. Ruoka oli tosi jees (ei tosin niin taitavasti tehtyä kuin Boccassa) ja miljöö oli sanalla sanoen ihana. Useampaan kertaan hämmästelin, kuinka suurin osa turisteista päätyy keskinkertaiseen ylihinnoiteltuun ruokapaikkaan vailla tietoa tämän paikan olemassa olosta. Suosittelen, erityisesti grillattu ruoka oli mahtavaa!
|
Leib resto ja aed |
|
Sama paikka, näkymä yläterdeltä |
Lisää kuvia Boccan safkasta löytyy perjantaifiiliksen facesivuilta, jonna pääsee tuosta ->
[klikkaa muakin]
Hyvää kesää!
t, Peter
Kommentit
Lähetä kommentti