Paistettua broilerinmaksaa grillatun leivän päällä


  Ei ole ensimmäinen kerta, kun kokeiluruoka hakkaa IHAN MENNEN TULLEN varsinaisen ruuan. Näin kävi myös näiden leipien kanssa. Kuten kuvasta näkyy, hommaan ei sisältynyt tippaakaan snobbailua, kikkailua, pipertämistä tai mitään muutakaan. Sen sijaan ronskia väsäämistä, asettelut hyvin rennosti ja tulos oli AIVAN käsittämättömän mahtava! Ja mikä parasta, jokainen osaa ihan varmana!

  Päivä lähti liikeelle siten, että käytiin Katin kanssa päiväkahvilla hakaniemen torilla. Samalla reissulla poikettiin halliin, josta ostettiin muun muassa 200g broilerin maksaa. Hinta ko. tuotteella on 4,95€/kg, joten eipä paljoa rasittanut kukkaroakaan. Kylmäketju on myös syytä muistaa, vaikka ulkona ei hellettä olekaan, eli suosittelen kylmälaukkua ja -kalleja.

  Torilla pyörimisen jälkeen putsasin himassa maksat ja siirsin ne jääkaappiin odottamaan paistamista. Tein sipuli-persilja-salaatin, leivitin ja paistoin maksat ja siinäpä se sitten oli. Kati hoiti leipien grillauksen ja annosten kasaamisen. Helppoa ja tosi tosi hyvää! Tätä voisi ehdottomasti tehdä myös isommallekin porukalle. Kyytipojaksi tarjoaisin kesällä joko roseeta tai sitruksella maustettua vettä.




- Peter



Paistettua broilerinmaksaa grillatun leivän päällä
Oheinen resepti on mukailtu*; alkuperäinen löytyy BBC Good Food -sivustolta, jossa on makoisia annoksia. :)

200 g tuoretta broilerin maksaa
vehnäjauhoja leivittämiseen
cayennepippuria about 1 tl
calvadosta liekitykseen

2 tuoretta kotimaista punasipulia
kourallinen lehtipersiljaa
about ruokalusikallinen kapriksia
tilkka sherryviinietikkaa
½ sitruunan mehu
n. ½ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Aloita hommat käymällä maksat terävällä veitsellä läpi ja poistamalla niistä vaaleat kovat osat (älkää kysykö mitä ne ovat, en ole kokki enkä kirurgi). Yhdistä silputtu sipuli ja kaprikset, lehtipersiljan, sitruunamehun ja sherryviinietikkatilkan kanssa. Lisää oliiviöljyä ja sekoita; siirrä sivuun odottamaan. Pyöritä maksat jauhoissa, jossa mukana cayennepippuria ja suolaa. Paista maksat öljy-voi-seoksessa noin 4 min tai kunnes ovat sisältä vielä roseita. Lisää tilkka sherryviinietikkaa paista hetki (alle minuutti) ja liekitä calvadosilla ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Lisää sipulisalaatti pannulle ja pyöräytä kuumaksi. Nosta grillattujen leipien päälle.

* Mun versiossa maksat liekitettiin calvadosissa, kaprista oli enemmän, sherryviinietikkaa vähemmän ja sitruunaakin käytettiin...

Kommentit