grillattua nieriää ja uusia perunoita voin kera

    Olen usein sanonut että ruuanlaitto on oikeastaan aika helppoa. Lisäyksenä tähän on kuitenkin todettava: "kun tietää, mitä tekee.". Mutta näin ihan oikeasti on. Taannoinen vierailu Välimäessä ja säälittävä, roskikseen ennen syöntiä päätynyt surkea imitaatio tuolla syödystä ruuasta, osoitti, että toiset vaan tietävät enemmän kuin toiset. Eli siis paluu realiteetteihin: monet tietävät ruuanlaitosta enemmän kuin minä. Enemmän on siis yhtäkuin todella, todella, sairaan paljon enemmän!

  Mutta keittiössähengailijakin tietää jotain, sillä tekemällä oppii. Kirjoista ei opi grillaamaan kalaa tai yhdistämään tomaattia, mozzarellaa ja itse tehtyä pestoa. Vinkkejä niistä tietenkin saa, mutta tekeminen ja maistaminen on se, mikä todella opettaa. Suosittelen kumpaakin. Sitäpaitsi molemmat ovat miellyttävämpiä kuin lukeminen.

  Tänään, päivänä jolloin aurinko oli eksynyt eteläisestä euroopasta tänne savupirttien ja mäkitupalaisten luvattuun maahan, väsäsin yksinkertaista ruokaa. Kalaa, perunaa ja leipää. Tosin, vieraileva aurinko taisi vaikuttaa siihen, kuinka ruuan sekä tein että laitoin esille. Fisu, joka oli nieriää, sai täytteekseen sitruunalohkoja, rakuunaa, suolaa ja valkopippuria, ja tuli grillatuksi molemmilta puolilta about 6-7min. Perunat (uusia kotimaisia) keitin voimakassuolaisessa vedessä ja tarjoilin voisulan kera.

bruschetta avocadon, tomaatin mozzarellan ja peston kera




  Kuvassa yllä on sitä leipää. Paistoin semivalmiin leivän, jonka grillasin. Päälle laitoin itse tehtyä pestoa, tomaattia, avocadoa ja mozzarellaa. Toimii kuulkaa ja näyttää hyvältä.

  Päivän kasvistarjoilu sisälsi myös kukkakaalia folionyytissä. Paloittelin kaalin, käärin folioon ja lisäsin hivenen viiniä ja voita. Ei oo huonoo! Kaiken kaikkiaan, pöydässä oli (kuten kuvasta näkyy) aika paljon kaikkea ja mikä parasta, kasvis ja kalapainotteinen safka oli sellaista, jota pystyi hyvällä omallatunnolla mättämään isonkin erän ilman, että loppuillan futaaminen olisi kovasti kärsinyt.


Grillattua nieriää, uusia perunoita, bruschettaa, kukkakaalia jne. jne.

-Peter

Kommentit