Mozzarellaa ja parmankinkkua uunissa

  Vaikken ole mitenkään ällistyttävillä sosiaalisilla kyvyillä siunattu seuramies; saati että sitten itse aina seurassa viihtyisin,  juhlat ovat kuitenkin kivoja. Erityisesti kahdet juhlat: brunssit ja juhlat ilman sen kummenpaa syytä. Molempien vahvuus piilee siinä, että niitä voi huoletta järjestää koska tahansa. Näin juhlien järjestäjänä on oppinut arvostamaan kahta asiaa: sitä että ruoka on hyvää ja helppoa valmistaa ja että ihmiset viihtyvät.
Tulikohan siinä nyt sitten jo kolme??....

  Yksi onnistuneimmista (ja toivotuimmista) bile-/brunssiruuista on oheinen, Nalle Puhia lainaten, uunissa valmistuva "mikä-lie" mozzarella-parmankinkku-hässäkkä. Kyseisen reseptin, tai ainakin lähelle sitä, bongasin taannoisesta Sikke Sumarin ohjelmasta, ja sitähän oli pakko kokeilla. Tässä kun on kaikkea, josta pidän.

  Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruoka valmistetaan näin: Vuorataan vuoka parmankinkulla siten, että kinkkusiivut roikkuvat laitojen yli. Pohjalle mozzarellaa, jonka päälle tuoretta basilikaa, oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Sen jälkeen toinen kerros juustoa ja sitten taas muut. Lopuksi vielä kolmas juustokerros ja sitten roikkuvat kinkut käännetään päälle. Koko komeus 200 asteiseen uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Uunin jälkeen jäähdytys ja kumoaminen. Homma rulettaa mahtavasti yksinkertaisen vihersalaatin kanssa.

Parmankinkku-mozzarellavuoka


Ainekset
pari pakettia parmankinkkua
500 g mozzarellaa
ruukku basilikaa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja

Ei voi olla huonoa eikä epäonnistua... :)

- Peter

Kommentit