Sinisimpukoita sahramiliemessä

  Mitä tekisitte, jos saisitte elämäänne 1,8, 16 tai 30 vuotta lisäaikaa ja pysyisitte kohtuullisessa kunnossa? Pohtisitteko kaikkia tekemiänne kompromisseja, niitä suuria ja pieniä ja tekisitte tarvittavia korjausliikkeitä mielekkyyden kasvattamiseksi? Vai... avaisitteko pullon valkkaria ja tekisitte hyvää ruokaa? Molemmat lienevät hyviä vaihtoehtoja, mutta suosittelen aloitamaan jälkimmäisestä, koska se on helpompi ja antaa välittömämmän tyydytyksen.

  Likka on jo jonkin aikaa kärttänyt "simpukkakeittoa", joka käytännössä tarkoittaa simpukoita valkkarin ja kerman kera. Tällä kertaa väsäsin ruuan siten, että kiehautin kattilassa valkkarin (jotta siis saan siitä taatusti alkoholin poistettua - sydän itki, mutta minkäs teit). Samaan aikaan pistin kuvassa näkyvään kasariin voita ja yhden timjaminoksan. Lisäsin kaksi pilkottua valkosipulin kynttä, joita kuullotin hetken. Simpukat (1kg) perään ja noin minuutin päästä lisäsin valkkarin ja sahramin. Sekoitin ja annoin kiehahtaa pari minuuttia. Tämän jälkeen perään 2 dl kermaa ja suolaa sekä lehtipersiljaa, sekoitin ja taas pari minuuttia hauduttamista.

Sinisimpukoita sahramiliemessä

  Ruoka tarjoiltiin tuoreen patongin kera ja se kelpasi mitä erinomaisimmin myös (joskus) kriittisen ärsyttäville sudenpennuilleni (mikä luonnollisesti on yllättävän objektiivinen mittari ruuan makuun liittyen). Täytyy myös todeta, että hyvä, et teki tän ruuan kotona. Ravintolassa olis ollu hieman nolohkoa alkaa juomaan lientä kulhonpohjalta :D

- Peter

ps. Auton omistaminen on hanurista. Tällä viikolla meni niin törkeesti rahaa siihen, että voi hyvää päivää. Onneksi, siis oikeesti, tää ruoka on edullista. Simpukat maksoi 7e kilo ja leipä pari euroa. Ok, peruna maksaa 0,7€, joten siihen verrattuna onhan tää ihan ryöstökallista.... pikkuporvarillista snobbailua ja oman egon buustaamista. prkl, ku alkoikin rahanmeno ärsyttämään...

Kommentit