Tiikerirapuja ja pinaattia

  Pilvipeite ja veden lämpötila sai oikeasti miettimään, että Suomen kesä on ihan törkeen lyhyt. Mutta, ei tuo hullua haittaa, varsinkaan kun grillaamisesta on kyse. Tänään listalla oli tiikerirapuja, jotka päätin duunata parhaalla mahdollisella tavalla: grillissä chilin, korianterin yms. thai-mömmön kera.

  Grillin kuumentuessa myös pilvipeite päätti siirtyä Suurpellon yltä jonnekin muualle, jossa syksyn tuloon ollaan jo alistuttu. Sen sijaan täällä päätettin syödä parvekkeella ja jatkaa, ah niin loistavaa kesää vielä ainakin tovin.

  Ensinnäkin pari faktaa: tää ruoka ei ole lopulta niin kamalan kallista, jos tietää mistä ravut hankkii. Lisäksi resepti on ihan oikeesti helppo. Eli tässä on enemmän mahdollisuuksia onnistua kuin epäonnistua, vaikka kauha ei kauheesti käsissä pysyisi. Kuorin ja suolistin ravut, marinoin öljyllä, valkosipulilla, chilillä, korianterilla ja limetillä. Sit ei muuta ku grillille ja lämpöä pari minsaa per puoli. Lisukkeeksi laitoin ryöpättyä baby-pinaattia ja kundi toiveesta savuporojuustolla täytettyjä broilerisieniä.

Tiikerirapuja & pinaattia
  Jos tekisin tämän aikuisille, jättäisin toki sienet pois. Annoksen kasasin siten, että ensin pinaatti ja päälle ravut. Oikeesti: helppoa ja maukasta. Juuri sellaista, kuin perjantaina työn jälkeen voisi/jaksaisi/viitsisi tehdä.

t, Peter

Kommentit