Syö tätä ennen kuin kuolet!

  Voi luoja! Joskus hyvää palautetta tulee ovista ja ikkunoista niin, ettei oikein tiedä mitenpäin olisi. Viimeajalta, iso kiitos herroille Jokkari & Kurppa/Lurppa... (heh, nimi riippuu kai siitä, kuka kutsuu)... Käykää muuten katsastamassa jälkimmäisen herran blogi. On meinaan pikkuisen viihdyttävää. http://suurtapintaremonttia.blogspot.fi/

  Mutta, nyt takaisin arkeen ja takaisin siihen, että kaikki kehut itselle tulevat itseltä. Eli, voi H/&%¤#tti, että voi kasvisruoka olla makoisaa. Siis oikeesti. Tätä söi ihan ilolla ja voin taata, että päihittää mennen tullen usean liharuuan; plus että jos tätä tarjoilee daamille ekoilla, tokilla, kolmansilla tai viidensillätuhansilla treffeillä, suksee myös lakanoiden välissä lienee vähintäänkin taattu...

  Paljon tuli luvattua, mutta nähkää ja kuulkaa, kun setä kertoo, vailla todellista muistikuvaa omasta myöhäisemmästä leiritulilla legendana kerrottavasta menestyksestä, siitä, kuinka oheinen maaginen ruoka loihdittiin.

Salaatti, joka ei jätä kylmäksi

  Oheisessa salaatissa esileikk... eiku -työ on kaikista tärkein. Eli, liota kikherneitä vähintään 10h, yön ylikin käy hyvin. Keitä herneet vähintään tunnin hyvin suolatussa ja runsaassa vedessä. Ja... siinäpä se vaikein osuus sitten olikin. 

  Lisää herneiden joukkoon baby pinaattia (ei tartte ryöpätä / poistaa ruotia), kalamata oliiveja, chilipalko (tai kaksi), sekä jauhettua juustokuminaa, lehtipersiljaa, limetin mehua, suolaa, pippuria ja korianteria, plus lisäksi avocadoa, jonka päälle kannattaa (pitää) puristaa limeä, jottei kaveri masennu ja tummu sekä loput korianterista, jota et jauhanut myllyssä. Sitten ei muuta, kuin sekoitetaan ronskisti kamat keskenään, lisätään hyvää oliiviöljyä ja limetin mehua ja maun mukaan sormisuolaa.

Kikherneitä, babypinaattia ja muuta kaikkee ihanaa

 Salaatti on tosi hyvää ja täyttävää, joten sen voi syödä ihan sellaisenaan. Toki, pienempi setti tätä ja ehkä joku hyvä pihvi, niin ei sekään olisi mitenkään huono. Mutta, kuten sanottua, menee ihan sellaisenaan. Keskeisiä makuja ovat lime, chili ja juustokumina, jotka onnistuin saamaan mahdottoman hyvään balanssiin. Miten, älkää kysykö. Suhteita en todellakaan muista.... :)

love, Peter

Kommentit

  1. Moi Peter,

    Ihan loistava setti. Kiitos tästä! Ollaan jo tehty useamminkin vähän ehkä miksattuna, mutta kuitenkin!

    t.Jaana ja Miku

    VastaaPoista
  2. Moro! Kiitos kiitos. Ilman pienintäkään itsekehun häivää totean että onhan toi maittavaa. :) Jokaisella on hetkensä, myös minulla. :)

    VastaaPoista
  3. Etuhampaani kasvavat viikossa 3 millmetriä. Yritin jyrsiä salaattia, mutta hampaani ovat entistä pidemmät. Isovaarilta perimäni hiomakivi on auttanut tähän päivään mennessä, mutta jatkuva oikean ranteen vaivaaminen on saanut oikean hartian claviculan rasittumaan ja miltein kulumalla poikki. Olen lääkärin suosituksesta nyt käynyt metsässä ja tullimiehenä takavarikoinut kondoomeja partiolaisilta. Silti tämä salaatti voi ehkä olla ratkaisu hampaiden jatkuvaan kasvuun. Diagnoosejani ovat F99.92 "Squirrelus hypotheticum absinthium" ja F99.93 "Habilis cortieae cum erectus dysplaceae". Kokeilen reseptiä ja kerron sitten salaatin tehosta ja myös sen vakavuudesta, kun stonehengen ja auringon osoittama aika koittaa prikuulleen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti