Falafelejä chevren ja pastan kera

   Tänään oli niin hieno päivä, ettei enää jaksa kirjoittaa siitä. Sen vaan sanon, että itse tehdyt falafelit on aika makoisia. Oheinen setti pitää sisällään pitaleivän ja falafel-pyöryköiden lisäksi salaattia, tomaattia, tsatsikia, chevreä, pestoa ja kalamataoliiveja. Söin näitä kaksi ja oli niin hemmetin hyvää, että jäin miettimään, kenelle lihansyöjäystävistäni näitä tarjoaisin...


  Pyörykät tein jotenkin näin:
  Liotin kikherneitä melkein vuorokauden välillä vettä vaihdellen.
Laitoin tehosekoittimeen:
7dl herneitä, puntin korianteria, 1 ½ dl grahamjauhoja, neljä kuullotettua sipulia + 4 valkosipulin kynttä, 1tl cayennepippuria, 1tl mustapippuria, 2tl suolaa, 1tl juustokuminaa, öljyä, sitruunamehua ja maapähkinävoita. Unohdinkohan jotain? No, ajoin tasaiseksi massaksi ja pyörittelin grahamjauhojen avulla palloja, jotka paistoin reilut 2min/puoli 160-180 asteisessa öljyssä. Jos oot yhtä taitamaton kuin mä, hanki sinäkin digitaalinen paistomittari. Oli muuten kätevä. Ensin paistoin yhden pullan kokeeksi ja kun se kelpasi, paistoin loputkin.

  Lopputulos: mä söin ja tykkäsin ja sudenpennut aloitti napinan... Ymmärtäähän sen: juustokumina on vahva mauste ja Vii Voankin on se "pahalta haiseva kauppa"... Jep Jep! Kasvattajan on vielä tehtävä pikkuisen töitä.

-Peter

Kommentit