sieni-pekonibruschetta

  Vaikka vielä on kesä, ja tämä ruoka on ehdotonta syksyruokaa, olin  pakotettu tekemään sitä, sillä pakastin uhkasi ratketa liitoksistaan tuupatessani mansikat sinne. Sulatukseen päätyi muun muassa viime syksyn suppiksia, joista pyöräytin risoton ja oheiset leivät. Nää siis tarjoiltiin samana päivänä, mutta eri aikaan.

Suppilovahvero-pekonibruschetta
  Suikaloin ja paistoin pari siivua pekonia. Nostin pekonit pois pannulta ja kaadoin liian rasvan pois. Tämän jälkeen paistoin pienen määrä suppiksia (olisko ollu pari-kolme desiä?) kera yhden valkosipulikynnen. Lisäsin pekonit ja pienen tilkan vettä, joka saosti kamat mukavasti, sekä hivenen mustapippuria. Tämän jälkeen nostelin sieni-pekonisekoituksen leipien päälle, lisäsin parmesania ja jotain toista juustoa (en kyllä sori vaan muista mitä) ja laitoin grilliin. Hyvää siitä tuli ja itse kukin olisi syönyt niitä enemmän kuin mitä tarjolla oli.

- Peter

Kommentit