Chevresorbettia ja gazpachoa

  Yksi mielenkiintoisimmista resepteistä, johon taannoin törmäsin, oli paprikagazpachon ja chevresorbetin liitto. Joskus edellisessä elämässäni olin Palacessa syönyt juustosorbettia, mikä kaikessa mielenkiintoisuudessaan oli erittäin hyvää. Nyt, törmätessäni tähän reseptiin, oli sorbettia pakko kokeilla.

  Sorbettiin käytettiin 200g chevreä, 100g vettä, 100g sokeria ja 25g sitruunamehua. Ensin sokeria ja sitruunaa lämmitettiin 50 asteiseksi, jonka jälkeen lisättiin sitruunamehu ja kiehautettiin pari minuuttia. Tämän jälkeen siirappi jäähdytettiin ja se yhdistettiin tehosekoittimessa juuston kanssa. Juusto ja siirappi ajettiin sileäksi tahnaksi, kaadettiin vuokaan, pistettiin leivinpaperi päälle ja sekoiteltiin pari kertaa 30min välein.

  Keittoon tuli yksi iso punainen paprika, pari valkosipulinkynttä sekä tomaattimurskaa, vermuttia ja hieman vettä. Keittelin lempeästi ainekset kasaan ja paseerasin nämä pariin otteeseen tiheäsilmäisen siivilän läpi. Tämän jälkeen keitto jäähdytettiin jääkaappikylmäksi.

  Annos kasattiin siten, että lautaselle aseteltiin pistaasipähkinöitä, joiden päälle pallo sorbettia. keitto kaadettiin sitten varovasti lautaselle niin, että sorbetti säilyisi nättinä. Kivan näköistä ja hyvää tuli. Ainakin minun mielestä. :)

paprika-gazpachoa ja chevresorbettia

  Ilta menikin sitten niin, että kun vieraat saapuivat, korkkasimme skumpan, söimme tapaksia ja keittoa sekä joimme Tio Pepeä. Pääruokana oli kokonaisena grillattua siikaa ja yrttiperunoita. Jälkkäriksi tein taannoin esittelemäni mansikka-marenki-hässäkän.

  Iso kiitos vieraille. Hauskaa oli.

- Peter

Kommentit