Sienirisottoa ja grillattua possua

  Hyvää kesää! Viikko takana Kemiönsaarta ja mahtavia makuja sekä fiiliksiä, niin omasta takaa kuin ravintoloidenkin toimesta. Tänään olen herännyt kello viisi ja noin tunti sitten mietin, kuinka hitossa olen niin seipäässä, vaikka veressä on lähinnä punasoluja ja muita tylsäntavallisia mömmöjä... No, syykin löytyin, nimittäin väliin jäänyt lounas. Kotona kun ollaan, asia oli korjattava välittömästä ja jollain kivalla tavalla.

  Yksi ruoka, jota mökkiolosuhteissa ei oikein viitsi alkaa vääntään, on risotto. Kotona sen väsääminen ei juurikaan vaikeuksia tuota. Ei siis muuta, kuin pannu kuumaksi; voita, valkosipulia, suppiksia, arborioriisiä, valkkaria, kanalientä, parmesaania ja vermuttia. 

  ... samaan aikaan toisaalla...

  Ei muuta kun grilli kuumaksi. Ritilälle valkosipulissa, öljyssä, mustapippurissa ja valkkarissa marinoitua possua. Possu käännettiin ja jo-paistetulle-puolelle sormisuolaa ja mustapippuria. 

Lopulta nämäkin kaksi ruokaa paiskasivat kättä (tai sorkkaa) ja yhtyivät lautaselle. Tuloksena oli klassinen hässäkkä: sienirisottoa ja grillattua porsasta. Päälle puristin vielä hivenen sitruunaa ja lorauitn muutaman tipan sienellä maustettua öljyä. Namia!! Tuhtia ja hyvää kesäruokaa.


Grillattua possua ja sienirisottoa

Miellyttävää kesää!

- Peter

Kommentit