Grillattua karitsankaretta ja luomupossua kera kuskussalaatin

  Tänään oli pakko ottaa menetetty takaisin. Eilen iski vatsatauti, jonka seurauksena menetin sekä grilli-illan GT:llä että päivätripin Espoon saaristossa asiaankuuluvine eväineen ja iltagrillailuineen. Eli siis, menetettyä elämää oli, jota piti saada takaisin. Hassua silti, tämä päivä ei tuntunut tippaakaan kompensaatiolta. Tämä päivä oli, jälleen kerran hieno, vaikkakin kovin puuhakas.

  Kerättyämme ja pakastettuamme about 8kg mansikoita, suuntasin huomion lyhyemmän aikavälin nautintoihin. Iltaruuaksi olin hankkinut tuoretta karitsan karetta, vanhan ajan luomupossua sekä muuta asiaan kuuluvaa tilpehööriä. Marinadit olin toki jo lihoille tehnyt ennakkoon, joten enää piti huolehtia siitä, että ruoka pääsee lämpöiseen ja pöytä saadaan kauniiksi.

Tuoretta karitsankaretta pippuri-minttumarinadissa
  Uumoilin, että sudenpennut skippaavat karitsan sen luun takia, joten uskalsin tehdä vahvanmakuisen marinadin, joka sisälsi kuivattua chiliä ja paljon pippuria. Äh, kuinka vähän lapsiani tunnen. Joo, pinta oli liian stydiä, mutta lisää nuo vinkuivat. Enkä kyllä yhtään ihmettele! Sen verran oli makoisaa.

Kuolanvaluttaja ;)

  Grillasin karitsan siten, että lämmitin grillin ensin tosi kuumaksi (toi mun pikkuinen sähköweberi ei tosin kauheesti kuumene) ja poltin karitsaan nätit raidat. Tämän jälkeen laskin lämpöä about reiluun puoliväliin (sori, mulla ei oo mittaria) ja annoin kypsyä kannen alla.

  Karitsan petikaveriksi pääsi tänään sikatuote, jonka frendini Santtu nimesi taannoin laiskuriksi. Ei ihme, sillä tossa kaverissa on melko paljon helpon elämän jälkiä. :D Ihan mahtavan makuista. Jos löydätte vanhan ajan luomupossua, ostakaa ostakaa! Ette tule katumaan. Oli niin suussasulavaa, että. Ja tätä sikaa ei kannata ylenpalttisella maustamisella pilata.

Laiskuripossua

   Lopulta pääsimme pöytään. Grillin jälkeen annoin lihojen levähtää hetken ennen leikkaamista. Asettelin lautaselle ja pirskotin päälle sitruunaa. Toimib!

Karitsat tarjolla

 


   Lihojen kylkeen tein klassisen kuskussalaatin. Eli kuskusta, minttua, papuja, tomaattia, avocadoa, baby pinaattia. Päälle puristin sitruunaa. Helppoa ja makoisaa.

Kuskussalaattia mintulla ja pinaatilla maustettuna

  Jos viime kerralta jäi viini juomatta, niin tällä kertaa ei. Kyytipojaksi valitsi Raimatin Roseen, jota luonnehditaan yhdistelmäksi punakarviaista ja vadelmaa, kuiva, hapokas ja erinomainen rosee. En käy ainakaan viimeisestä väittämään vastaan.

Hyvä rosee

  Ja sokerina pohjalla, kakarat joivat ATK-putiikista hankkimaani nörttilimua. Joka muuten kelpaa mullekin. Tulee ihan lapsuuden Italia tms. mieleen, jossa tommosta sitruunaherkkua tuli lillitettyä.





ja pennuille...

   Tämmöstä tänään. Huomenna jotain muuta. Ohjeet ovat taas sinnepäin, kuten minäkin. Toivottavasti kestätte, jos meinaatte ripata!

Life is good!

- Peter

Marinadi karitsalle
n. 20 mustapippuria
n. 10 rosepippuria
myllysuolaa
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta minttua
kuivattua rosmariinia
valkosipuli- ja sipulijauhetta
1 kuivattu chili (joku snadi tulinen)
puolikkaan sitruunan kuori

Jauha tahnaksi ja lisää oliiviöljyä. Sekoita kaikki ja levitä karitsalle. Anna maustua muutama tunti.

Laiskuripossun marinadi
2 valkosipulinkynttä
5 mustapippuria
nippu basilikaa
loraus valkkaria
vähän öljyä

jauha kuivat aineet, lisää nesteet ja varokin juomasta sitä valkkaria, ja sekoita lisää..

Kommentit