Graavattua kalaa ja uusia perunoita - kesäruokien klassikko

  Tänä kyseisenä keskiviikkoiltana painiskelen taas vaihteeksi kahden hyvin erilaisen roolin välillä tavalla, jonka lopputuloksena todennäköisesti kumpikin rooli kituu ja kutistuu toisen läsnäolosta... Kyseessähän ovat nuo kaksi klassista roolia: hulttio-elostelija ja vakava itsensä kehittäjä. Molemmat ovat melko kaukana toisistaan, mutta sellaista tämä aikuisen elämä on... emme toivottavasti ole niin kamalan yksioikoisia ihmisiä sitten kuitenkaan, että jäisimme yhden roolin vangeiksi. UGH! Suuri viisaus on päästetty ilmoille, joten nyt voidaan sitten palata takaisin olennaiseen, eli kysymykseen: onko mulla yhdistämisen hetkellä kivaa?

  Vastaan että JOO ON!!!!

  Syyttäkää köyhyyttä, saituruutta, luomisen tahtoa tai mitä tahansa, mutta itse pitää minun päästä juttuja tekemään. Kuten esimerkiksi graavata kalaa. Vaikka tyttöystävä (kai meidänikäisiä naisia voi vielä kutsua tyttöystäviksi????) hankkikin lähikaupastaan maailman parasta graavilohta ja saman hankinnan olisin voinut tehdä itsekin, en silti hankintaa tehnyt vaan 1) pakkasin kakarat autoon, 2) ajoin hesaan, 2) menimme torille ja ostimme kotimaista villilohta ja siikaa, 3) käskin kakaroita olemaan koskematta niihin kaloihin, joita emme osta, 4) ajoimme mutkan kautta kotiin, 5) maustin kalat (sekä lohen että siian) sormisuolalla, tillillä, rosepippurilla ja limetillä ja 6) pakkasin fisut jääkaappiin vuorokaudeksi. Oheinen siikakuva on noin 5 sekuntia ennen ensimmäisen palan irtileikkaamista.. NAM!!


Graavisiikaa
  Pakko sanoa, että limetti ja siika ne yhteen soppii. Eli ihan si(i)ka hyvää. Toki oon tehnyt siika-chevicheä aiemmin, mutta tää oli ehkä parasta ikinä. Pippuri antoi potkua, limetti raikasti ja tilli toi niin über-Suomalaisen olon että...

  Torilla annoin kundille 3,5€ ja käskin mennä ostamaan joltain veneessä olevalta vanhalta äijältä perunaa. Oli ihan sairaan hyvää tuokin. Ja vaikka kaikkien kulinaristien isä, Brillat-Savarin, on todennut perunan soveltuvan lähinnä nälänhätään, joudun minä, pienisieluinen ja kokematon viikari, olemaan niin niin niin totaalisen erimieltä gurun kanssa. Uudet perunat, voi ja tilli on ihan superhyvää....


Graavisiikaa, graavilohta ja uusia perunoita tillin & voin kera

   Tänään tarjoilin siis yksinkertaista ja hyvää ruokaa. Graavisiikaa ja -lohta sekä uusia perunoita tillin ja voin kera. Vielä kun olis saanut lasillisen kylmää valkkaria niin olisi kaikki ollut hyvin... Ehkä sitten toiseen kertaan....

Santtua siteeraten: LÄRPS!!! ;)

Mahtavaa kesää 2013!!!

- Peter

Kommentit