Grillattua parsaa ja chili-inkiväärimarinoitua lohta

  No niin, yhä on se aika vuodesta, jolloin parsaa saa ja kannattaa syödä. Se on hyvää ja ihan halpaa kasvista. Oikeesti. Halvempaa kuin tomaatti! Ainakin lähikaupassani...

  Eilisen menussa oli parsan ohella lohta, jota halusin kokeilla grillattuna. Ehkä olen joskus syönyt moista, ehkä en. Ainakaan en muistanut, miltä se maistuu. Toki kaikenmaailman loimulohet yms. ovat ihan tuttuja, mutta että joku kaveri olisi grillannut tätä, niin ei ihan heti tule mieleen.

  Niin minä sitten kokeilunhaluisena ostin palan lohta ja nypin siitä ruodot pois. Silppusin melkein koko nipun kevätsipulia, kolme kynttä valkosipulia, palan inkivääriä ja yhden chilipalon sekä pikkuisen valkopippuria. Sekaan kaadoin japanilaista soijaa ja ruokosokeria. Sitten lohipalat pussiin ja pussi jääkaappiin about tunniksi.

  ...tik, tik, tik....

  Tunnin päästä lohet ulos kaapista, marinadi mäkeen ja kalat kuumalle grillille. Kun olin kypsentänyt fisua mielestäni riittävästi, käänsin palat, puristin hieman sitruunaa pinnoille ja lisäsin limellä maustettua sormisuolaa. Vielä hetken kypsennystä ja sitten ei muuta kun annoksen kasaamiseen. Parsojen laittamisesta oonkin jo ehtinyt ihan riittävästi kertoa, joten sen skippaan tässä.

  Kalojen valmistuttua nostin grillatut parsat lautaselle, kaadoin päälle yksinkertaista valkoviini-voikastiketta, lisäsin muutaman siivun parmesaania ja nostin kalat päälle. Kyytipojaksi valitsin la poule blanche -valkkaria, joka toimi sanalla sanoen ERINOMAISESTI!

Grillattua parsaa, chili-inkiväärimarinoitua lohta sekä voi-valkoviinikastiketta
   Parasta (ja samalla myös pahinta) tässä safkassa oli se, että tää on aika täyttävää. Vaikka kaikki perunat, riisit yms. lisukkeet puuttuivat, oheinen annos vei jopa minunkokoiseltakin kaverilta nälän pitkäksi aikaa.

  Kaiken kaikkiaan, ihan huippua kesäruokaa. Yksinkertaista, edullista, nopeaa, helppo valmistaa ja aivan sikahyvää! Tää oli reseptinä todella iso ja miellyttävä yllätys ja voin vakuuttaa, että tätä teen vielä toistekin.
 
Järkyttävän hyvä kesäsafkaa



- Peter

Kommentit