Thaimaalaista grillipossua ja nyyttiperunaa

  Lyhyestä virsi kaunis. Kesän tuloa ei voi estää. Niinpä ei keittiössähengailijakaan voi muuta kun siirtää toimipistettä pari metriä länteen päin kohti iltapäiväaurinkoa.

  Ehkä parasta grillisafkaa, mitä olen syönyt, on varrastettu possu, joka tuli hotkaistuksi jossain Phuketin pimeällä pellolla. Kokki/tarjoilija oli mies, joka ei puhunut englantia ja tilaaja oli mies, joka ei puhunut muuta kuin englantia (ja suomea joo). Kuitenkin ruoka on yhteinen kieli ja sain tilattua maailman ihaninta possua.

  Tätä possua oon jäljitellyt muutamaan kertaan ja nyt, kun on oma piskuinen weber, voi tätä fiilistellä ihan kotioloissakin. Sitäpaitsi, setti on niin sika yksinkertainen, kuin sika vaan voi olla, et ei maksa vaivaa jättää kokeilematta...

  Ihan ekaks kandee tehdä kastike, jota voi sitten valella valmiiden possujen päälle. Kastikkeeseen tulee japanilaista soijaa, limettiä, ruokosokeria, chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Tulista, suolaista ja niin mielettömän hyvää.



  Possut mä sitten marinoin lähes samassa setissä kun tuo kastike. Mukana oli korianteria ja sitruunaruohoa, jotka tuovat mukavan itäisen twistin. Possut marinoitiin puoli päivää tuossa liemessä ja sitten varrastettiin ja grillattiin meheviksi. Lisukkeena tarjoilin ihan vaan käytännöllisistä syistä nyyttiperunaa, joista tein kolme eri variaatiota syöjien mieltymysten mukaan. Omaani tuuppasin chevreä ja oliiveja. Kokonaisuus, joo joo, ei ollut yhteneväinen, mut hei, se oli kesäruokaa... vähän sitä ja tota ja jotain muuta... kivaa oli...




-Peter

ps. Ohessa on snadi teaseri... Ihan noin vaan kokeeksi... :)



Kommentit