Grillattua parsaa ja appelsiini-salviasiirappia

  Tätä kirjoittaessa olo on kuin viisikkoa lukisi; nälkä on alati läsnä. Onneksi mulla on vieressäni jotain erittäin epäterveellistä leipää, jonka päällä on hampurilaisbileistä jäänyttä kastiketta ja sudenpentujen valitsemaa kumijuustoa.

  Viime torstain Hesarissa oli mielenkiintoinen parsaohje, jota oli pakko kokeilla. Ja niin hiton hyvää se oli, että ihan on pakko postata tuo tännekin ja omistaa koko tämänkertainen teksti vaan ja ainoastaan Elina Jyväsen ylistämiselle. Elina siis on tämän reseptin takana...

  Ihan rehellisesti sanottuna, ei voi kesäruoka enää paljoa parantua, vaikkakin olennaisessa roolissa tälläkin kertaa oli ihan pelkälteen nuo parsat. Sen verran oli kuitenkin pakko poiketa Jyväksen reseptistä, että marinoin parsat etukäteen tavalla, jota testasimme viikko sitten. Reseptihän löytyy tästä. Mutta siis tuo siirappi; oikein hyvää ja huom. ohje on erittäin riittoisa. Tein puolelle kilolle parsaa puolikkaan annoksen, josta olisi ehkä puolet jäänyt talteen, jos poitsu olisi ottanut kastiketta...

Grillattu parsaa ja appelsiini-salviasiirapia

  Ehkä grillatussa parsassa parasta maun ohella on se, miltä se näyttää. Tummat grillausraidat ja parsan vihreys... On meinaan aika juustopää äijä, joka tämmöistä hyljeksii... Hyvin, hyvin maskuliinista safkaa. Lisäksi joko tätä tai parmankinkkua. Vaikka paksummat, majoneesipohjaiset kastikkeetkin ovat ihan tosi hyviä, tämmöinen kevyempi setti on ihan parasta kesäruokaa; myös silmille.



  Nyt ei muuta kun grillit kuumaksi ja parsaa kehiin... Maailma on tänäänkin ihana! Ihanuutta kyyditsee myös Beringerin rosee...



- Peter

Kommentit