Aamiainen isänpäiväksi (tai sitten muuten vaan)


  Välittämistä voi osoittaa monella eri tavalla. Yksi klassikko lienee se, että isät ja äidit vuoron perään kantavat toisilleen aamiaista vuoteeseen riippuen siitä, kumman vanhemman päivää vietetään. Riittääkö tämä ruokkimaan ja ylläpitämään happea, romantiikkaa, jännitystä, arvostusta ja kaikkea sitä hyvää, jota se voi edistää? Hmm... kyllähän se aamiainen tarjoiltuna vuoteeseen tosi mukava on, ei siitä pääse mihinkään. Fakta kuitenkin on se, että kaurapuuro maistuu kaurapuurolta vaikka sen satiinilakanoissa söisi. Tästä johtuen ehdotan, vaikkakin (ainakin 2012 isänpäivään liittyen) auttamattoman myöhässä olenkin, kapinaa tavallisuutta vastaan. Olkaamme edes yhden päivän irti arjesta. Siis ihan oikeasti.

  Itse sain joku aika sitten kyläilyreissun päätteeksi kotiin viemisiksi paketillisen viiriäisen munia. Sinänsä ne eivät kovinkaan paljoa poikkea kananmunista. Ovat vaan kivemman näköisiä, pienempiä, työläämpiä kuoria ja paljon, paljon, paljon muuta kuin mitä normaaliin arkeen kuuluu. Eli ehdottomasti tuotteita, joita kannattaa hyödyntää tilaisuudessa, johon haluaa luoda safkan kautta jotain ekstraa.

Viiriäisenmunia

  Meillä noita munia syötiin ihan tavallisena viikonloppuaamuna. Kylkeen uunituoreita voisarvia, aprikoosihilloa, maitokahvia (cafe au lait) sekä itse puristettua greippi-appelsiinimehua. NAM! Tämä aamiainen on sitten aivan ihana. Voin sanoa, että tämän jälkeen ei vain voi olla pahalla tuulella. Vielä, kun tulisi se valtakunnan paksuin aamulehti, niin hetki olisi täydellinen. Kaikki se tuoksu, maku yms. Niin aitoa, että sitä on ihan pakko rakastaa! Rakastaa jopa niin paljon, että edellisen illan yletön juhlintakin on helppo jättää muiden hoidettavaksi, jotta itse on riittävissä voimissa aamupalakellon kilahtaessa!

Aamiaiskattaus

  No, mutta. Kuinka sitten huomenna aamulla isä saa jotain ekstraa. 24/7 bensikseltä ei tiettävästi noita munia saa, eikä paljoa muutakaan. Tosin hommassa ei ole ongelmaa, jos isällä on kunnon höyrynakkifetissi. Meille muille suosittelen kuitenkin vaihtoehdoksi jotain muuta; ehkäpä Roman Schatzilta löytyy tähänkin ongelmaan ratkaisu, jota tässä en taida toistaa...


w/ love,

Peter

Kommentit

  1. Nami! Croissant + marmelaadi/nutella + kaakao on taivaallinen aamiainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samoilla linjoilla, että kaakao on oikeesti hyvää. Skideille teen fasun kaakaosta, johon joukkoon ite tehtyä vaniljasokeria + normisokeria. Pitäis vaan perehtyä kaakaon saloihin niin, että itsekin taas friikahtaisi siihen.

      Poista

Lähetä kommentti