Pitsaperjantai

  Perjantai, tuo arkisen ahertajan jokaviikkoinen juhlapäivä, tarjoaa lukemattomia syitä herkutteluun ja mukavaan yhdessäoloon. Tänään en ruokaa laita, sillä illan suunnitelmiin kuuluu kohta alkavan Movemberin kick off bileet. Siksipä postaan yhden vanhan, mutta käyttämättömän kuvan ja käsittelen itselleni niin rakasta aihetta, pitsaperjantaita. NAM!

  Edellisessä duunipaikassani jaksoin lässyttää surf and turf läppää niin, että todennäköisesti mun urpoilulle jo naurettiin ihan avoimesti selän takana. Tosin, taisin kuitenkin tehdä jonkinmoista ruokaa, että ihan suoraan kukaan ei mitään sanonut. Tai sitten mulla olikin yllättävän kilttejä kollegoita. Mut anyway, tuo surf and turf -ajattelu on kyllä todella kiehtovaa ja siihen pitäisi ihan oikeasti perehtyä sen sijaan, että heittää lihaa ja kalaa samaan ruokaan ja aloittaa BeachBoys-henkisen wannabe-ruokafriikkilässytyksen.

  Sinänsä tuo termihän viittaa lihan ja merenelävien tarjoamiseen samassa annoksessa. Kuten TÄSTÄ linkistä pääsee tirkistämään, on kyse oikeasti mielenkiintoisesta setistä. Mä luulen, että toi mun pitsakuva ei ehkä ole maailman paras sisäänheittäjä tähän maailmaan, joten pliis käykää tsiigaamassa noita kuvia. Mun henk.koht. suosikkeja ovat: tämä, tämä ja tämä. Kuolettavan upean näköisiä annoksia!

Surf and turf -pitsa





  No, jos nyt sitten menisin asiaan, niin pitsahan sopii kyllä paremmin kotioloissa vietettyyn rentoon perjantaihin kuin mikään noista piperryksistä. Oikeesti, näyttäkää mulle ihminen, joka tekisi tuollaista työviikon jälkeen iltaruuaksi, niin minä näytän paikan, jonne kyseinen henkilö voidaan kiikuttaa lepäämään. Ainakin itselläni on ollut sen verran tiukkaa tahtia töissä, että mihinkään ihan ylimääräiseen ei paukut ole riittäneet. Siksi, ja myös siksi, että se on niin sairaan hyvää, pitsa!

  Ensin työstin ihan perus pitsapohjan (johon lisään ihan snadisti sokeria, jotta hiiva saa lisää potkua kasvuunsa). Kaulin siitä tuollaisen pyöreähkön lätyn, jonka päälle laitoin itse valmistettua tomaattikastiketta, kinkkua ja katkoja sekä näköjään aika paljon mozzarellaa. Koko homma uuniin 250 asteeseen about 12 minuutiksi. Taisin nauttia pitsan kylmän kaljan kera.

Radio Aallon aamun Kimmoa lainaten,

Mahtavaa perjantaita kaikille!

t, Peter

Kommentit