Viipyilyä kesässä

  Kirottua! Ilma viilenee ja muuttuu kosteammaksi. Sinänsä syksyssä ei ole mitään vikaa, kesä vain loppui hieman liian aikaisin. Ennen kuin kaivamme esiin lämpöiset viltit, sytytämme kynttilät ja nautimme ihanista pimenevistä illoista, viipyilkäämme kesässä vielä hetki ja terästetään muistoja pitkän talven varalle.

  Kutsuessani vieraita istumaan iltaa, tai päivää, tai törpöttelemään skumppaa puolilta päivin, ruoka on aina läsnä ainakin jossain muodossa. Itse asiassa ruoka on oikeastaan aina lähes tasaveroisessa asemassa juoman kanssa, koska a) olisi vähän makaaberia kutsua porukkaa pelkästään juomaan ja/tai b) nautin rakentaa liittoja ruualle ja juomalle.

  Ainahan tätä hommaa ei kannata tehdä kovin vaikeaksi. Pienellä vaivalla saa kivaa tarjottavaa, josta on helppo tulla hyvälle mielelle. Taannoin kirjoittaessani jotain Tavelista, unohdin innoissani kirjoittaa kyytipojista. Kuten oheisessa kuvassa näkyy, ei tarjoilujen toteuttaminen ollut mitään rakettitiedettä. Retiisejä, itse marinointuja oliiveja, brie-juustoa, paria laatua ilmakuivattua kinkkua ja artisokansydämiä. Makoisaa oli.

Tapaksia ja roseeta

  Seuraavaa postausta varten pitänee valmistautua normaalia huolellisemmin. Tarkoituksena olisi toteuttaa FB:n kautta saatu resepti, jonka avulla saadaan kuulemma hyvää kasvispastaa.

T; Peter

Marinoidut oliivit
Valkosipulia
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Basilikaa
Sormisuolaa
Oliiviöljyä

Kommentit