To live is to die

  Tänään luin jonkun selviytyjänaisen tarinaa. Hän totesi että jonakin päivänä hän kuolee; kaikkina muina päivinä on mahdollisuus elää. Aivan! Simppeli totuus, joka innoitti jälleen uhmaamaan terveysviranomaisia ja valmistamaan niin, niin hyvää, simppeliä ja nopeaa ruokaa, josta rasvaa ja muita herkkuja ei puuttunut.

  Chez Peitsalo tarjoili tänään päivän kalana prosciuttoon käärittyä lohta, jonka kaverina oli kuskusta ja voi-sitruunakastiketta. Tämä on siis muunnos taannoisesta Pekonilohesta, jota luonnollisestikaan yksikään mies voi taka-ajatuksen mielessä tarjoilla yhdellekään yksilahkeiselle. Tämä sen sijaan ainakin makunsa puolesta sulattaa vaativankin sydämen (kunhan muistaa laittaa tarjolle myös sitä kasvisosastoa, jonka itse onnistuneesti sivuutin).


Prosciuttolohta, kuskusta ja voi-sitruunakastiketta

  Silleen lohi on kyllä todella kiitollinen kala, että siinä itsessään on jo paljon makua. Lisäbuustia makuun saatiin kinkun lisäksi basilikasta ja risoton tapaan duunatusta kuskusista. Koko setissä ainoa "keventävä" tekijä oli sitruuna-voikastike, jossa happamuus taittoi mukavasti muun ruuan rasvaisuutta. Kokonaisuus oli groteski mutta juureva, eli juuri sellainen, jota sen pitikin olla.

Samaa kamaa lähikuvassa

Iloista syksyn alkua!

- Peter


Prosciuttolohi
Lohta
Basilikaa
Omenasiideriä
Prosciuttoa
Mustapippuria

Rouhi lohen päälle mustapippuria, laita muutama basilikan lehti, jonka jälkeen kääri yhteen tai kahteen prosciuttosiivuun. Paista toiselta puolelta pari minuuttia, lisää tilkka omenasiideriä ja laita uuniin 200 asteeseen grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi.

Kuskus
1 dl kuskusta
1 dl omenasiideriä
1dl hummerilientä (tiivisteestä)
Parmesania
Suolatonta voita

Kiehauta siideri ja hummeriliemi, lisää kuskus, laita kansi päälle ja siirrä kattila liedeltä. Lisää hetken päästä parmesan ja voi.

Sitruuna-voikastike
Nokare suolatonta voita
Puolikkaan sitruunan mehu
suolaa

Sulata voi, lisää sitruunamehu ja suola. Lusikoi kasatun annoksen päälle.


Kommentit