Rapujuhla + lapset = riemukas juhla

  Kuten otsikko kertoo ja aiemmassa postauksessani lupailin, pidimme skidien kanssa viikonloppuna rapujuhlat. Yleensähän nämä kekkerit toimivat mainiosti isommallakin porukalla, mutta jotenkin oli olo, että nyt tänä viikonloppuna piti saada olla ihan omassa rauhassa. Ja näin me myös tehtiin, ainakin näitten bileitten osalta.

  Ihan ensimmäiseksi ei kai tulisi mieleen, että rapujuhla toimii lasten kanssa. Väärin! Ei tarvita edes myytinmurtajia toteamaan asiaa. Kaikki toimi kuin unelma. Tosin, mitäänhän ei saa ilmaiseksi, ei yleensä edes hyvää fiilistä, jonka eteen joutuu useinkin tekemään rasittavuuteen asti töitä. Hinta, jonka onnistuneesta rapujuhlasta med skidit, joutui maksamaan, oli pidättäytyminen lasillisessa rieslingiä. Joillekin tämä voi tietty olla kynnyskysymys, joillekin ei. Anyway, meillä laulettiin rapuaiheisia lauluja, naurettiin ja ennen kaikkea syötiin hyvin. Safkana meillä oli luonnollisesti niitä rapuja. Tasaveroisena kumppanina näille olin duunannut gratinoituja vihersimpukoita. NAMI NAMI! Jälkkäriksi pyöräytin suklaakakun, jonka kavereiksi tein vadelmamelban, mantelipraliinia ja vanilijajäätelön. Jo tässä kohtaa sanon, sori, en anna jätskiohjetta. Miehellä pitää olla jotain omaa ja salaista... tää on mun salaisuus...

  Ehkä on vaan parasta antaa kuvien kertoa enemmän. Mitä niihin simpukoihin tulee, niiden reseptin, tai jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua, löytyy perinteiseen tapaan tekstin lopusta.

  Riemukasta syksyä!

- Peter






Rapuja



Lisää rapuja


Vihersimpukat valmiina gratinoitavaksi


Gratinoituja vihersimpukoita



Oman maan sipulia... koolla voittaisi jo palkinnon...



Mantelipraliini odottaa jäähtymistään

 
Suklaakakkua, vadelmamelbaa ja kotijäätelöä (mantelipraliini unohtui kuvasta :-) )


Gratinoidut vihersimpukat
Kilo vihersimpukoita
Valkosipulinkynsi
Vähän tuoretta sipulia
Lehtipersiljaa
Timjamia
Basilikaa
Vehnäolutta
Puolikkaan sitruunan mehu
Sitruunan kuorta
Suolaa
Oliiviöljyä
Vaaleaa leipää murustettuna

Silppua sipulit ja yrtit. Yhdistä kaikki muut aineet paitsi simpukat ja leipä. Lusikoi yrttiliemi simpukoille ja juuri ennen gratinointia, laita leipämurut päälle. Gratinoi uunissa muutama minuutti ja valvo, etteivät leivät pääse palamaan.


Mantelipraliini
Mantelia
Sokeria

Rouhi kuoritut mantelit reiluiksi paloiksi. Kuumenna sokeri ja yhdistä nämä öljytyn (käytä miedon makuista öljyä, esim. rypsiä) leivinpaperin päällä. Jäähdytä, irroita ja hakkaa murskaksi. Säilytä tiivissä purkissa kuivassa tilassa.
















Kommentit