Eiliset spritzerit olivat muuten niin hyviä, että niiden ympärille voisi tuottaa Hemingwayn Käärme paratiisissa -henkiset teemabileet. Mutta ehkä sitten joskus toiste... Tänään mä söin sen lohen, joka mua jo eilen odotti. En jaksanut väsätä mitään ihmeellistä ja oikeastaan ei edes tehnyt mieli syödä mitään tukevaa. Niinpä päätin paistaa lohen kevyesti ja lisätä hieman kasviksia.
Tässä sitten vielä ohje:
Lohta
Papuja
Parsakaalia
Retiisiä
Porkkanaa
Pistaasiöljyä
Sormisuolaa
Siideriä
Voita
Keitä kasviksia (paitsi retiisejä) hetken aikaa, jotta ne ehtivät hieman pehmentyä.Paista lohi kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää pistaasiöljyä lohen pintaan. Pikapaista kasvikset, lisää voi, siideri ja suola.
![]() |
Lohta kasvispedillä |
Täytyy kyllä sanoa, että kevyt lounas on tosi mainio juttu. Ruokaa oli, kuten kuvasta näkyy, ihan riittävästi, jotta nälkä lähti. Kuitenkaan ei ole sellainen olo, että pitäisi päästä sohvalle vaaka-asentoon (vaikka sinne tosin saatan vielä tänään päätyä). Tämä ruoka sopi mainiosti juuri tähän päivään, joka alkoi aamuisella uintireissulla Matinkylän rannassa. Vesi oli kylmää ja noustuani lätäköstä pois, uimavalvoja saapui paikalle ja toi rannalle sinilevästä varoittavia kylttejä. Kiva! Pääsee sitten Sorvalammelle uimaan...
Tässä sitten vielä ohje:
Lohta
Papuja
Parsakaalia
Retiisiä
Porkkanaa
Pistaasiöljyä
Sormisuolaa
Siideriä
Voita
Keitä kasviksia (paitsi retiisejä) hetken aikaa, jotta ne ehtivät hieman pehmentyä.Paista lohi kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää pistaasiöljyä lohen pintaan. Pikapaista kasvikset, lisää voi, siideri ja suola.
Kommentit
Lähetä kommentti