Vähän parempaa arkiruokaa

  Silleen kesäaika on tosi kivaa, että ainakin itse tulee otettua asioita paljon rennommin kuin muulloin. Vaikka nyttenkin olen päivät töissä naputtaen exceliä, fiilinkin iltaisin on jotenkin letkeä. Ja hyvä niin! Tämän kun saisi pysymään ainakin tonne helmikuulle, niin sitten voisi jo valmistautua kevään tuloon...

  Mulla on jotenkin tää työnteko lähtenyt loman jälkeen vähän lapasesta, sillä useina päivinä lounas on jäänyt kokonaan syömättä. Tänäänkin, lounas jäi jääkaappiin ja päivän ohjelma kun ei oikein anna myöden, jotta voisi piipahtaa jossain lähikuppilassa. Hyvä lohtu kuitenkin lienee se, että tulihan mulla kuvat mukaan töihin, joten käytetään tää kahvitauko nyt sitten kuvien postaamiseen.

  Pari päivää takaperin, myöskin päivänä, jolloin säästin lounaan toiseen kertaan, saavuin kotiin kuolemannälässä. Jotain nopeeta piti saada, joka tappaisi sekä oikeen nälän että kompensoisi mentaalisella tasolla unohtunutta lounasta. Eli tarvittiin jotain, joka menisi vähän, tai sitten ei niin vähän, överiksi. Tutkailtuani jääkaappini sisältöä, päädyin pekoniloheen. 

Pekonilohta täytteenä parmesaania ja basilikaa

  Extemporeruuanvalmistuksessa on tyypillisesti se haaste, että annos pitää valmistaa siitä mitä kaapissa sattuu olemaan. Itselläni ei ollut soveltuvaa kastikesettiä, joten päätin keittää lohen seuraksi kuskusta, jonka jättäisin risoton tapaan hieman löysäksi. Toimi, vaikka kehittelyä ehkä vielä vaaditaan. Ja tämä ruokahan on sitten sellainen, jota ei kannata tarjoilla vieraille. Naisille vinkiksi, että oma äijä varmaan ilahtuisi tästä, varsinkin jos sattuu tykkäämään pekonin mausta. Ruoka oli krouvia sekä visuaalisesti että maultaan. Sanoisin, että hyvin maskuliinista settiä...


Pekonilohta ja kuskusta

   Eilen tein sitten jatko-osan yllä esitetylle lohiruualle. Tällä kertaa eläinkunnasta pannulle pääsi (tai joutui, riippuen toki näkökulmasta) broileri. Nuijin pihvit litteämmiksi ja täytin ne mozzarellalla, aurinkokuivatulla tomaatilla, valkosipulilla ja basilikalla. Rulla kiinni hammastikuilla ja avot! Kastikkeeksi kermaa ja lisukkeeksi pastaa. Tässä sitten kannattaa huomata, että hammastikkujen on syytä olla maustamattomia! Mä duunasin entisen työkaverin kanssa aikoinaan mintun makuisin kanarullia. Oli jännää, ihan kun olisi täyttänyt rullat hammastahnalla!! Erikoista ja ei-niin-suositeltavaa...

Mozzarella-broilerirullat

   Loppuun heitän vielä yhden kuvan viime viikonlopulta. Kävin tsekkaamassa uusia sienimaastoja ja kyllähän sieltä kanttarelleja tarttui mukaan. Koska ruuanlaitto ei juuri tuolloin ollut mitenkään erityisesti mielessä, päätin väsätä pikaisen kanttarellirisoton. Hyvää risottoriisia, kanalientä sekä kanttarelleja. Takuuvarma yhdistelmä.


Kanttarellirisotto


Sen verran vielä tosta otsikosta, että näähän on siis oikeesti arkiruokaa. Vaikka voi näitä tietty viikonloppunakin vääntää. Juttu on siinä, että vaikka kanarullien tekeminen vie enemmän aikaa kuin pelkkä kanapihvien paistaminen, voi niitä kerralla tehdä vähän useamman. Syö sitten vaikka seuraavana päivänä lounaaksi, tai iltaruuaksi miten vaan. Eli yhdellä kertaa parin päivän safkat!

Arjen keskeltä,

Peter

Pekonilohi
Riittävästi lohta sopiviksi annospaloiksi leikattuna
Pekonia maun mukaan
Parmesania
Basilikaa
Sitruunaa
Kuivaa omenasiideriä

Purista lohen pintaan hieman sitruunaa. Lado parmesaani ja basilika lohen päälle ja kääri pekonia ympärille niin paljon kuin kehtaat. Paista pikaisesti pannulla molemmilta puolin, kaada tilkka siideriä pannuun, kiehauta ja laita uuniin 150c noin 10min.

Mozzarella-Broilerirullat
Broilerin pihvejä
Mozzarellaa
Sitruunaa
Basilikaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 valkosipulinkynsi
Pekonia (jos sattuu olemaan)


Nuiji broiskut litteiksi. Lado pihvien päälle mozzarellasiivuja, aurinkokuivattua tomaattia, basilikaa ja valkosipulia. Käytä hammastikkuja, jotta saat rullan pysymään kiinni. Voit laittaa pekonisiivun broiskun ympärille, mutta tämä ei välttämätöntä. Jos et käytä pekonia, mausta suolalla. Paista väri pintaan ja lisää hieman mustapippuria. Itse laitoin voin sekaan pikkusen sahramia, joka antaa kauniin värin. Lisää 2dl kermaa, johon kannattaa laittaa pikkutilkka kanaliemitiivistettä, kiehauta ja laita 150c uuniin noin vartiksi.

Kommentit