Kesäinen grillaus ja lihansyönti ovat maskuliinista hegemoniaa parhaimmillaan! Käsittääkseni jokaisen miehen oletetaan osaavan vähintään sytyttää grilli, mutta myös valmistaa siinä jonkinasteinen kenttämuonitus (makkaran lämmitys lienee vähimmäisvaatimus). Ainoa sosiaalinen tilanne, jossa mies voi hyväksyttävästi olla avuton grillaaja, on tilanne, jossa hänellä on valmis mentorisuhde kokeneempaa grillaajaan. Mieheen, joka opettaa toista miestä grillaamisen saloihin... Kuitenkin on syytä pitää huoli, että mentoriksi ei valikoidu se naapurin pröystäilevä urpo, joka tekee kaikkensa dissatakseen sinua vaimosi edessä samalla itse häntä liehitellen... (kts. maskuliinisesta koodistosta: miesten keskinäinen vuorovaikutus naisseurassa §1: toista miestä ei halvenneta julkisesti naisseurassa ilman oletettavaa kaksintaistelua aamunkoitteessa)
Itse olen aina pyrkinyt asettamaan riman omien taitojen yläpuolelle (epäonnistumista ei tarvitse tällöin hävetä ja onnistuminen puolestaan on suuri voitto). Tämä liittyy myös minuun ja grillaamiseen; älä tee helppoa grillisettiä, sillä jos epäonnistut tavallisessa et hegemonisen maskuliinisuuden logiikan mukaan ole mies, mutta mikäli onnistut haastavassa ateriassa olet alfauros, josta toiset miehet kertovat legendaa leiritulilla. No, minähän olen aiemmin käyttänyt sellaista pientä sievää karttapallon kokoista punaista pallogrilliä, jonka sytyttäminen on sata kertaa yksinkertaisempaa kuin sammuttaminen. Grilliä, jossa pienen määrän ruokaa saa ihan varmana lämpimäksi. Tänä kesänä päätin kuitenkin ylittää itseni ja ostin itselleni Weberin Go-Anywhere grillin, jossa oli kokoonsa nähden riittävä mahdollisuus sekä suoraan että epäsuoraan kypsentämiseen. Lisäkilkkeiksi mukaan tarttui vielä piippusytytin, grillihanskat, sytytyskuutiot sekä punaiset pihdit ja lasta. Saatuani lopulta ymmärryksen siihen, kuinka piippusytytin toimii, loppu oli selkeää uuden oppimisen ja bakkanaalisen grilliruuan juhlaa!
Yksi hieno onnistuminen tuli siinä, miten sain kypsennettyä foliovuuassa kukkakaalit. Parikkalan keskustan ainoasta kaupasta löytyi somia pieniä kukkakaaleja, jotka pistin kokonaisina vuokaan, perään hieman viiniä, suolaa ja voita. Kypsyteltiin rauhassa muun ruuan kera...
Kesänjatkoja...
- Peter
Itse olen aina pyrkinyt asettamaan riman omien taitojen yläpuolelle (epäonnistumista ei tarvitse tällöin hävetä ja onnistuminen puolestaan on suuri voitto). Tämä liittyy myös minuun ja grillaamiseen; älä tee helppoa grillisettiä, sillä jos epäonnistut tavallisessa et hegemonisen maskuliinisuuden logiikan mukaan ole mies, mutta mikäli onnistut haastavassa ateriassa olet alfauros, josta toiset miehet kertovat legendaa leiritulilla. No, minähän olen aiemmin käyttänyt sellaista pientä sievää karttapallon kokoista punaista pallogrilliä, jonka sytyttäminen on sata kertaa yksinkertaisempaa kuin sammuttaminen. Grilliä, jossa pienen määrän ruokaa saa ihan varmana lämpimäksi. Tänä kesänä päätin kuitenkin ylittää itseni ja ostin itselleni Weberin Go-Anywhere grillin, jossa oli kokoonsa nähden riittävä mahdollisuus sekä suoraan että epäsuoraan kypsentämiseen. Lisäkilkkeiksi mukaan tarttui vielä piippusytytin, grillihanskat, sytytyskuutiot sekä punaiset pihdit ja lasta. Saatuani lopulta ymmärryksen siihen, kuinka piippusytytin toimii, loppu oli selkeää uuden oppimisen ja bakkanaalisen grilliruuan juhlaa!
![]() |
Grillattua possua, valkoviinissä haudutettuja sipuleita sekä sitruunalla maustettuja uusia perunoita |
Possumenussa grillasin possun ensin suoralla ja sitten epäsuoralla lämmöllä. Haudutin sipulit valkoviinissä ja kuumensin keitetyt uudet perunat, jotka olin maustanut suolalla, voilla ja sitruunalla.
![]() |
Grillikanaa |
Ostin ihan perus grillikanaboxin. Huuhtelin marinaadit huolellisesti pois (Huom! Tämä on välttämätöntä ihan jo maun vuoksi) ja grillasin kanat kypsiksi. Päälle voitelin pistaasiöljyä, joka toimi oikein mainiosti. Lisukkeena oli itse tehtyä tsatsikia ja uusia perunoita.
![]() |
Kanavartaita, höyrytettyjä kukkakaaleja, maissia ja uusia perunoita |
Kesänjatkoja...
- Peter
Kommentit
Lähetä kommentti