One perfect day-after-pizza

  Perjantaina avautui yllättävä tilaisuus aikuistenaikaan, appivanhempien ottaessa almost-all-inclusive lastenhoitovastuun nukuttamisineen päivineen. Valitettavasti se yksi oleellinen kilke jäi kuitenkin uupumaan, eli seuraavan aamun hoitaminen. Jokainen radalla käynyt vanhempi kyllä tietää, kuinka seuraava aamu tulee aina liian varhain... Ilta itsessään meni kuitenkin erinomaisen miellyttävästi perinteisen barhoppingin merkeissä halpaa skumpaa metsästäen. Kaivopuisto-kick-offin jälkeen suuntasimme Sir Einoon lasillisille, josta matka jatkui Tony's Delin 3,5€ lasien ääreen. Jännää muuten olla illalla paikassa, jossa viihtyy pääsääntöisesti lounastamassa. Meno oli hiukan erilaista baarin asiakasryhmän koostuessa minua lukuun ottamatta naisista. *vink*, *vink* Lisäksi Delin antipastobuffa oli tosi houkuttelevan näköinen ilmakuivattuine kinkkuineen ja marinoituine kasviksineen. Tätä pitää kyllä joskus kokeilla. No, kokeilu jäi tosiaan toiseen kertaan. Sen sijaan kotimatkalla tehty mutka Gallows birdin kautta varmisti, että seuraavan aamun vanhemmuus oli raastavaa taistelua moraalin ja sängyssä pysymisen välillä.

  Päivän sinnittely kirjastoreissuine ja kyläilyineen sai arvoisensa kruunun omatekoisen pitsan muodossa. Poikani ei jostain syystä ole mikään pitsan ystävä ja asetti ruuan ehdoksi terveellisyyden. Menköön iän piikkiin, että pitsa + terveellisyys = epätosi. Päätin kuitenkin vastata haasteeseen ja duunasin pojalle kasvispitsan, johon sisältyi tomaattikastikkeen lisäksi herkkusientä, paprikaa ja mozzarellaa. Hyvin näytti putoavan, varsinkin kun kaveri tiesi toffeevanukkaan odottavan kaapissa...



  Aikuisten versio piti sisällään herkkusienen lisäksi ilmakuivattua kinkkua, kaprista ja chevreä. Juomaksi kulkeutui mukaan edellisenä iltana ostamani Parés Balta, skumppaa ja luomua, totta kai. Mukaan oli kaikessa rock-hengessä tarttunut myös pullo kahden tähden Jallua, joka todennäköisesti tulee säilymään melko kauan ihan vaan hyllynkoristeena. Omakohtainen kokemus Jallusta rajoittuu eräälle vaelluskeikalle, josta tässä ei nyt kannata sen enempää avautua.



Koko homman väsääminen meni sitten käytännössä näin: Pitsapohja pitää sisällään suolaa, jauhoja, hiivaa, vettä ja hyppysellinen sokeria. Toi sokeri on sinänsä erinomaisen hyvä lisä, koska se antaa hiivalle vähän lisää potkua ja pohjasta tulee silloin ilmava. Pitsan päälle levitettävä tomaattisose kannattaa tehdä itse vaikkapa paseeratusta tomaatista, jota keitetään kasaan. Tomaatin joukkoon voi laittaa suolan ja mausteiden (basilika, oregano) lisäksi myös tuoretta valkosipulia, joka tuo mukavan lisän kokonaisuuteen. Tomaattisose pohjan päälle ja täytteet perään. Pitsa uuniin kiertoilmalla 225 (muuten 250) ja aikaa about 10min. Sitten ei muuta kun syömään, voin taata että hyvää on.


- Peter

Kommentit