Cow ribsiä, broilerin nuijia ja tahmeaa kolakastiketta

  Tämä on ruoka, joka ei jätä selittelyille sijaa eikä myöskään ketään kylmäksi. Siksipä säästän turhan tarinoinnin myöhempään ja keskityn ihan vain olennaiseen, eli ruokaan ja tarkemmin sanottuna tahmaisen kolakastikkeen olemukseen. Tulisen makea kastike yhdistettynä tuoreeseen korianteriin on aivan mahtava makuelämys, jota yhdenkään lihasta nauttivan ei tule jättää kokeilematta.

  Olennaista kastikkeen tekemisessä on aika, jotta kastike saavuttaa paksun, siirappimaisen koostumuksen. Itse olen keittänyt kastiketta kasaan hiljaisella lämmöllä puolestatoista kahteen tuntiin. 90 minuutin kohdalla kannattaa kastikkeeseen alkaa kiinnittää runsaammin huomiota, oikean koostumuksen saavuttamiseksi.

  Kastikkeen tulistuutta voi säädellä käytettävän chililajikkeen avulla. Ensimmäisellä kerralla käytin habaneroa, joka antoi todella kivasti potkua jättäen suuhun miellyttävän poltteen. Toisella kerralla käytössä oli normi markettichili, joka ehkä sopii paremmin niille, jotka eivät samalla tavalla välitä tulisuudesta. Molemmat toimivat, mutta oma suosikkini oli habanero. Luonnollisesti.  

Grillattua kanaa ja cow ribsiä

  Kastikkeen kaverina olivat tällä erää hallista mukaan tarttuneet broilerin nuijat ja cow ribsit. Cow ribsit ovat siis naudan ribsejä (suom. huom.). Itselleni ribsit olivat uusi tuttavuus ja uskoakseni kesä, hiiligrilli ja nämä ovat lyömätön yhdistelmä. Tällä kertaa kuitenkin kanat veivät maussa voiton. Ribsit keitettiin 2h liemessä, jossa porkkanaa, sipulia, valkosipulia, pippuria ja laakerinlehteä; tämän jälkeen uuniin vartiksi. Kanat puolestaan 225 asteessa 30min ja + 5min 250, jotta saivat mukavasti väriä nahkaan. Toimib!!

  No, kuten tavakseni on muodostunut. Ensin teen ruuan ja jos se sattuu maittamaan, koitan muistella reseptiäni. Oheisessa reseptissä HP:n ja kokisen määrät ovat ehkä eniten arvioita. Sipuli- ja valkosipulijauhetta tulee noin 1 tl. Kokeilemalla sekin selviää. :)


Tahmea kolakastike
1/2 dl HP original bbq sauce (classic woodsmoke flacour)
1/2 tl poppamies habanerokastiketta
1 1/2 dl kokista
1 habanero
2 valkosipulin kynttä
5 tl ruokosokeria
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
cayennepippuria
suolaa


Keep calm and grill on,

Peter

Kommentit